Josep Molas Font,

 

col·legiat nº 21.456

Psicòleg psicoterapeuta - Psicooncòleg - Expert en Teràpia Racional Emotiva Conductual (TREC) - Especialista en addiccions 

Acredidat com a Psicòleg General Sanitari per la Generalitat de Catalunya

La lectura, quan tenia 16 anys, del llibre d’Oliver Sacks L’home que va confondre la seva dona amb un barret em va marcar els primers passos per entendre l’humanisme que hi havia darrera l’atenció a les persones malaltes. Des de petit a casa havia viscut aquest tarannà quan, a pesar del meu disgust, els meus pares marxaven un cop l’any a acompanyar els malalts a la peregrinació de Lourdes. Amb aquest objectiu vaig començar a estudiar Treball Social i posteriorment em vaig llicenciar en Psicologia. D’ençà llavors aquest ha estat el meu anhel professional.

Sóc en Josep Molas i sóc de Vic. Vaig començar la meva trajectòria professional a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu realitzant equip amb els metges i infermeres de l’Hospital de Dia on vaig apendre els valors, humans i professionals, que hi ha darrera l’atenció a persones amb problemes d’Alzheimer i les seves famílies. Durant 11 anys vaig treballar a Càritas en diferents programes d’atenció a les persones i durant 17 anys a la Fundació Centre Català de Solidaritat exercint funcions de psicòleg i de director d’algun dels seus serveis. La meva adolescència i joventut la vaig dedicar a compaginar els estudis, el bàsquet i a fer de monitor d’esplai. Actualment treballo en la consulta privada i al Centre Mèdic Codina de Prats de Lluçanès.

ELS VALORS

el meu compromís

Confidencialitat

Més enllà dels codis deontològics oficials, entenc la confidencialitat com la pedra angular de tota relació terapèutica sense la qual és impossible establir un vincle de confiança amb l’altra persona.

Acceptació Incondicional

 La consideració i reconeixement de l’altra persona amb independència de les seves actituds, sentiments o accions concretes que hagi pogut tenir o manifestar en un moment donat.

Solidaritat

 Amb el moment personal de l’altra i amb el seu sofriment. Escoltar, recolzar i comprendre.

"Tota persona té capacitat per canviar-se a si mateixa"

-Albert Ellis-

FORMACIÓ

 

  • Llicenciat en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya

  • Diplomat en Treball Social per la Universitat de Barcelona

  • Màster en Teràpia Racional Emotiva Conductual (TREC) per l’Institut RET de Barcelona

  • Màster en Psicooncologia per la Universitat de València 

  • Advanced Training on Rational Emotive Behavior Therapy impartit per l’Albert Ellis Institute de New York.

  • Membre de la Asociación Española de Terapia Racional Emotiva Conductual (AETREC).

Com et puc ajudar?